Uitgelicht project - Brand in Sporthallen Zuid in Amsterdam geblust.

In het kantorencomplex van de Sporthallen Zuid heeft vannacht 24-06-2019 enige tijd een flinke brand gewoed.

Rond 01.00 uur werd de brandweer gealarmeerd. Die schaalde de brand vervolgens op naar een grote brand. Rond 01.40 uur was de brand onder controle en gaf de brandweer het sein brand meester.

De brand ontstond in een kantoor op de eerste verdieping van het sportcomplex aan het Burgerweeshuispad. Daardoor ontstond er veel rook in de kantoorruimten. Nadat de brand geblust was is de brandweer nog enige tijd bezig geweest met het ventileren van de kantoorruimten en de sporthal.

Bron: www.AT5.nl

 

Direct aan de slag met de bouwcalculatie.

Van Weel Bouwmanagement is in na deze heftige brand in de bekende Amsterdamse sporthal benaderd door een van de vaste opdrachtgevers MVB bouw uit Amsterdam. Er moest een gezamenlijk een herstelplan gerealiseerd worden voor het opknappen van deze historische sporthal. Het project bestond uit twee fases.

De eerste fase van het project.

De eerste fase betrof het direct in kaart brengen van de financiƫle schade van de algemene ruimtes om vervolgens zo snel mogelijk tot herstel over te kunnen gaan. Dit in verband met diverse geplande evenementen en ook om de heropening van de fysio praktijk snel waar te kunnen maken. Van Weel Bouwmanagement heeft bij de eerste fase naast calculatiewerk ook een stuk coƶrdinatie van herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

De tweede fase van het project.

De tweede fase betrof het herstellen van de kantoren op de eerste verdieping van de sporthallen. Te beginnen met het compleet leeg slopen van de verdieping. Hierna kon van Weel Bouwmanagement samen met MVB bouw een duidelijk herstelplan opstellen. Dit plan is vervolgens verder uitgewerkt in een concrete begroting, welke bovendien van belang is voor het stuk verzekeringswerk dat inherent is aan projecten als deze.

Hiervoor is nauw samengewerkt met gespecialiseerde partijen, gemeente Amsterdam en haar verzekeringsmaatschappij. Inmiddels heeft MVB bouw de opdracht mogen ontvangen en is de uitvoering gestart.

Ook een uitdagend project?